Napokig tartó kánikula várható

 

 
A tegnapi hidegfront miatt az elmúlt napokhoz képest ma néhány fokkal visszaesett a hőmérséklet. Csütörtöktől azonban ismét melegszik az idő, hétvégén már helyenként a 35 fokot is eléri a hőmérséklet csúcsértéke.
Forrás: ICICOM

 

 

  •  

Hazánk időjárását egy magas nyomású légköri képződmény alakítja. A leszálló légáramlatok felhőoszlató hatásának köszönhetően területén túlnyomóan napos és száraz időjárás alakul ki. Így a következő napokban sok napsütésre és napról-napra melegebb időre számíthatunk.

Csütörtökön délelőtt a keleti megyékben még elszórtan előfordulhat  egy-egy futó zápor, majd megszűnik a csapadék, és ott is csökkeni kezd a felhőzet. Máshol egész nap kevés felhőre, többórás napsütésre lehet számítani. Az élénk északias szélben 23, 28 fokig melegszik a levegő.

Pénteken, szombaton és vasárnap szinte felhő is alig lesz az égen, többórás szikrázó napsütésre van kilátás. A hőmérő higanyszála napról-napra egyre magasabbra kúszik, pénteken 27, 32, szombaton 29, 34, vasárnap pedig helyenként már a 35 fokot is eléri a hőmérséklet csúcsértéke.

A kánikula várhatóan a jövő hét elején is folytatódik, hétfőn a sok napsütés mellett elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de a levegő így is tovább melegszik, a legmelegebb délutáni órákban akár 35 foknál is melegebb lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://aketbarat.blog.hu/api/trackback/id/tr662145344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása