Napozás egy hajóroncs mellett, esetleg ebéd egy mesterséges szigeten, netán délutáni hajókázás egy 15. századi templomhoz. Olyan helyeket kerestünk a világban, amelyek biztosítják az igazi kikapcsolódást.

 

Kapcsolódó cikkekA két napja tomboló nyár időszerűvé teszi, hogy a családok szétnézzenek a büdzsében és elhatározzák, megy-e idén nyaralni a család és ha igen, akkor mi legyen a célpont. Vannak könnyebben megközelíthető és anyagilag kevésbé megterhelő külföldi országok, mint például Görögország és Horvátország. 

Vannak azonban olyanok is, akik minden pénzt hajlandóak (és képesek) kifizetni azért, hogy akár több héten keresztül minimális számú emberrel fussanak össze. Összegyűjtöttük a világ azon pontjait, ahova egy romantikus embernek érdemes elindulnia. 

Skócia nyugati partjainál található az Old Forge névre hallgató pub. A félszigeten található egység a felérések szerint az Egyesült Királyság egyik legalkalmasabb helye, ha ivásról van szó. Ha valaki Londonban jár, mindössze 20 mérföldes hajóút választja el attól, hogy betérjen ebbe a különleges pubba. 

"Több díjat nyertünk annál, hogy tudnánk mit is kezdjünk velük" - fogalmazott a CNN riporterének korábban a tulajdonos, Jackie Robertson. "Hogy kik járnak ide? Politikusok, zenészek, hippik és miliárdosok. Voltak itt már írók, színészek és költők is." A vendégek - ha éppen úgy érkeznek - saját hajóikkal a pub saját kikötőjében parkolhatnak le. 


 


Görögországban sem csak a turisták által leginkább felkapott helyekre juthatunk el, számos olyan gyöngyszemet is találunk, ahol megvalósulhat a legkisebb embertömeg/négyzetméter kritérium. . 

Aranyhomokos tengerpart, kristálytiszta víz - ilyen Navagio beach, amely csak hajóval közelíthető meg, nevét pedig a parton hátrahagyott hajóról kapta. A hajót az 1980-as években üldözőbe vette a görög haditengerészet, ugyanis azt gyanították, hogy hatalmas mennyiségű alkoholt és cigarettát csempésznek vele. Egészen addig üldözték, míg végül itt futott zátonyra.


A következő gyöngyszem a Forbes Island nevű étterem, San Franciscóban. Az biztos, ha James Bond éttermet vezetne, pontosan ilyet képzelnénk el neki. Az étterem egy mesterséges szigeten működik, körülötte pálmafákkal, gyönyörű homokkal és egy eredeti világítótoronnyal.
 
Saját hajójukkal szállítják a vendégeket, akik között alig akadnak egyszerű turisták. Az alsó szinten a vendégeknek lehtőségük van hajóablakokkal ellátott asztaloknál enni, kézzelfogható közelségben a tengeri élőlényekhez.


Szlovénia nem bővelkedik természetes szigetekkel, egészen pontosan egyetlen darab található a területén, a mennyiségbeli hiányosságokat azonban minőséggel "pótolják". A Bled elnevezésű sziget Északnyugat-Szlovéniában található, közel az osztrák határhoz, egy smaragd színű tó közepén. 

A látogatók a helyiek által csak "Pletnaként" emlegetett, fából készült bárka segítségével juthatnak a szigetre, ahol az egyetlen látványosság egy 15. századi barokk templom. A hiedelem szerint, az a férj, aki képes a kikötőből 99 lépéssel felvinni feleségét a templomhoz, boldog házasélet előtt áll. Érdemes kipróbálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://aketbarat.blog.hu/api/trackback/id/tr452079227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása