Álnév

 

Általában minden olyan név,  melyet valaki igaz törvényes neve helyett fölvesz, és használ. Álnevek használása a közönséges polgári életben tilos. Mindenki tartozik vezeték és keresztnevet viselni, mert az államnak érdekében fekszik, hogy a területén tartózkodó minden egyén az államtól reá rótt kötelezettséget valóban teljesítse és az alól magát ki ne vonja. Ezért történnek hivatalos összeirások, népszámlálások, állíttatnak fel bejelentési hivatalok, ruháztatnak fel közhitelességgel az anyakönyvvezetők, köteleztetnek a vendéglősök vagy fogadósok a náluk megszállott idegeneket felhívni, hogy nevöket, állásukat és lakhelyüket a hatóságilag megrendelt vendégkönyvbe v. jegyzékbe vagy bejelentési lapba irják be. Aki a hatóság hivatalnokától v. közegétől, hivatása gyakorlatában, nevének, állásának, lakhelyének megmondására szólíttatván fel, a feleletet megtagadja, vagy valótlant állít, és azok, kik a hatóságok tévútra vezetése céljából álneveket használnak, vagy más hamis körülményeket adnak elő vagy álruhában, v. más módon átalakítva jelennek meg, azonnal le is tartóztatandók.

Ezt a szöveget idéztem a netről, de tényleg szerintetek milyen dolog az hogy valaki állandóan pocskondíázza szidja, bántja a másikat,de a nevét nem meri adni hozzá?

Az hogy Vasasi érdeklődő, az semmit sem mond. Bárki lehet érdeklődő, de természetesen a saját neve  nélkül. Szerintetek milyen ember az ilyen.?????????????

Ha van bátorságom szidni a másikat,akkor azt névvel teszem,vagy netán tévednék??????????

Na jól van azt hiszem ennyi elég. Aláírjam? Ne írjam ?

Kelt 2009 . Március havának 17 - ik napján,  

                                                Írtam : ÉN.

A bejegyzés trackback címe:

https://aketbarat.blog.hu/api/trackback/id/tr731006701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vasasi Érdeklődő 2009.03.21. 22:39:03

Nocsak-nocsak, beindult a cenzúra, törölsz ám aranyom rendesen!
Azért a Kareszhoz lehetne némi keresetlen szavad, hisz én csak múltról írtam, ő mindjárt ebből sötét múltat vett le...hááát nem édi. No szánalmas kis ** vagy édesem, midig is az voltál, az is maradtál!

Vasasi Érdeklődő 2009.03.21. 22:40:33

most vettem csk észre: hellesen...he-he, ennyít a hellesírásodról;-))))

Vasasi Érdeklődő 2009.03.21. 22:43:39

Háát ez nem igaz, még egy hiba: kimerem teríteni, helyesen: ki merem teríteni, tudod ez az a szabály, amikor az ige és az igekötő között egy másik (harmadik, jelen esetben a merem szó) áll, mindhármat külön kell írni!
Hogy te milyen szánalmas egy ** vagy!
Bakker!

Vasasi Érdeklődő 2009.03.21. 22:49:48

multamat, multjában meg hosszú ú,
netelántán-t külön, azaz két szóban kell írni,
mijen az helyesen "elipszilonos jé", azaz milyen
Nos, drága Edit, ennyit a szánalmas és csapnivaló helyesírásodról!!
Eggyes alá!!

fukaru · www.vasasmost.gportal.hu 2009.03.21. 23:12:19

Keedves Vasasi Érdeklődő! Tedd meg, hogy a csillagok helyett valami konkrét dolgot írsz le.Meg mertem kérdezni, hogy olyan sötét múltja van az Editnek, amit még ennyi év után is fel kell hánytorgatni? Tudod, bárki vagy is szánalmas kísérlet ez a részedről. Még most sem írod le konkrétan, hogy mire gondolsz, de ez a szöveg egyszer már elhangzott egy magasabb fórumon is. Miért nem rajtam köszörülitek a nyelveteket? Egy nőt ilyen megjegyzésekkel illetni semmiképpen sem "úri muri" Ha férfi vagy, akkor azért nem elegáns, ha nő akkor hiányzik belőled a női szolidarítás. Mondd meg légy kedves, miért zavar benneteket, hogy létre mertünk hozni egy egyesületet? Tiltja ezt valami? De már annak örülök, hogy egy kicsit bepánikoltatok. Jó ezt látni!
P.s. a törlés nem cenzúra, hanem egy általam elkövetett baklövés eredménye. Legyél büszke, hogy rendben van a helyesírásod, de ez nem ok arra, hogy másét leszóld. Lehet az élet más területén viszont te vagy kevésbé sikeres.
Üdvözlettel: Fuchs Károly

Vasasi Érdeklődő 2009.03.22. 21:53:33

Amire gondolok, az az én magánügyem, amennyi ebből nyilvános azt olvashatod itt is kedvesem! Gondoltad volna!?!
Bepánikoltatok??? Mondd csak miről beszélsz, ez itt teljesen, illetve innentől már OFFTOPIC!!
Ha te töröltél, nem az Edit drága, aki pedig a topiknyitó, hááát úgy akkor nagyon érdekes ez a szimbiózis!
Nem szóltam le, de ha visszaolvastad volna, amit kitöröltél, akkor megértetted volna, hogy ezt Ö kényszerítette ki, csacsi módón kierőszakolta, hisz nagyon-nagyon büszkélkedett a saját kiváló helyesírásával.

fukaru · www.vasasmost.gportal.hu 2009.03.22. 23:24:07

Szomorú ez nagyon, kedves vasasi érdeklődő! Ha végignézted a többi bejegyzést, az összes többi oldalon, láthatod, hogy sehol semmit nem töröltünk ki. Ezt sem akartam, véletlen volt, de nyugodtan másold vissza őket hisz biztosan elmentetted. Nem fogom kitörölni. Ami az általad leírtakat illeti, ha úgy van, ahogy le is írod, ezzel kimeríted a jó hírnév megsértése nagy nyilvánosság előtt jogi tényállást. Azért mindennek van határa, nem gondolod? Mi nyugodt hangon, senkit személyében meg nem sértve próbáltunk érvelni a vélt, vagy valós igazunk mellett. Ezért mertem leírni, hogy bepánikoltatok., és ezt a véleményemet fenn is tartom.
"A szimbiózis két vagy több különböző faj (általában egymásrautalt) szoros együttélése. A szimbiózisban mindkét fél kölcsönös előnyökhöz jut." (idézet a Wikipédiából) Ez a megközelítés teljesen hibás, ugyanis mi egyazon fajhoz tartozunk, továbbá együtt sem élünk. Egyébként levelezhetünk mi az emberi faj legvégső határáig, ezzel a hangnemmel nem fogunk egymáshoz lényegesen közelebb kerülni. Ilyen viselkedésű emberekkel kössünk mi szövetséget? Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Csak egy utolsó gondolat: Figyelmesen végigolvastam Edit bejegyzését, de sehol nem találtam nyomát a helyesírásával való dicsekvésnek. Javíts ki, ha tévednék, okoska levelezőpartnerem.
Üdvözlettel: Fuchs Károly

Vasasi Érdeklődő 2009.04.07. 15:09:09

@fukaru:
SAJNOS MEGJAVÍTANI NEM TUDLAK, ÍGY CSAK KIJAVÍTLAK:
MINDENBEN TÉVEDSZ, TE KIS ARI-KARI!!
ENNYIT ÉRDEMELSZ!!
SZÓT SE TÖBBET, OKOSKA!! :P
süti beállítások módosítása