Hogy is kezdődött?

2008.01.14. 23:01

 

Még a 80-as évek elején – közepén ismertük meg egymást Vasason, hiszen mindketten ott dolgoztunk, a bányaüzemben. Volt egy körülbelül 1 – 1,5 éves időszak, amikor mindkettőnk munkaköre olyan volt, hogy többször is együtt dolgoztunk a Munkásklub rendezvényei kapcsán. Már ekkor igen jól megértettük egymást és sokat beszélgettünk az élet dolgairól. Itt az is kiderült, hogy egészen jól tudunk együttműködni a közös munkában. Ekkor már barátoknak tekintettük egymást. Ám hirtelen az élet elsodort minket

egymástól, Edit elvált, majd elköltözött Vasasról, mint később megtudtam az országból is. Azóta  nem találkoztunk, nem is tudtunk egymásról semmit. 2007 nyarán bukkantunk egymásra az internet segítségével. Néhány napos újbóli ismerkedés és örömködés után jutottunk arra a gondolatra, hogy a régi tapasztalatok nyomán újra közös munkába fogunk. Edit akkorra már rendelkezett G-portálos oldalakkal, s nem csekély ilyenfajta ismerettel, így született meg az ötlet, készítsünk egy weboldalt  Vasasról. Az elhatározást tett követte, így 2007. augusztus 13-án indult az oldal. Feltett szándékunk volt, a település bányászmúltját is bemutatni, továbbá a vasasi mindennapokat is, az itt működő civilszervezetek, nyugdíjas szakszervezet és persze az év elején alakult új települérészi önkormányzat munkáján keresztül. Úgy gondoljuk (Edit nevében is beszélek), hogy a mi korunkban nem kis bátorság kellett, ebbe belevágni. A dolog külön érdekessége, hogy mindezt tesszük úgy, hogy kb. 1300 km-re vagyunk egymástól és csak az MSN, meg a közös múlt köt össze bennünket és persze az is, hogy Edit a lelkében mindvégig megmaradt vasasi bányászlánynak.Munkánk során nagyon sok újdonsággal találkoztunk (találkozunk) és néha nem kis gondot okoz egy – egy ilyen váratlan nehézség megoldása. Ám eddig így, vagy úgy mindegyiket sikerült leküzdeni, nem kis mértékben növelve önbizalmunkat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aketbarat.blog.hu/api/trackback/id/tr63297725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása